Focus en succes door Business Process Outsourcing (BPO)

Uitbesteden, samenwerken, partnerships: het draait om efficiënt en effectief resultaatopwaartse lijn

Doen waar je goed in bent en daarmee focussen op de kernprocessen. Of je nu ZZP’er bent of een MKB bedrijf hebt. Focus en de juiste aandacht geeft altijd een hogere score in omzet, marge en productiviteit. Dat is waar Business Process Outsourcing (BPO) over gaat; het voor langere termijn een partnership aangaan voor het uitbesteden van de processen die niet tot het kernproces van een organisatie behoren. En daarmee de volle focus op de kerntaken. Excelleren in waar je goed in bent. Corporates begonnen ermee door wereldwijd administratieve processen te beleggen in voornamelijk lage lonen landen, zoals India en Polen. Inmiddels evolueert deze ervaring en komen deze processen steeds meer terug naar Europa. Communicatie speelt bij die verhuizing terug naar Europa een grote rol. Kostprijzen, ook van human resources, zijn in onze regio immers sinds de economische crisis aanzienlijk gerelativeerd.

bpoWendbaar, flexibel en kosteneffectief

Ook MKB bedrijven, overheid en zorg adopteren steeds meer de aanpak om processen uit te besteden. Maar dan niet “overzee”, echter bij een strategische partner in Nederland. BPO helpt bijvoorbeeld projectorganisaties bij het voeren van een goed administratief proces en een gesmeerde HR-aanpak. Maar ook de frontdesk, klantservice of financiele administratie zijn steeds meer buiten het gebouw van een bedrijf of instelling ingevuld. Dat biedt direct het juiste niveau aan specialisme, flexibiliteit in op- en afschalen en is kosteneffectief.

Zo kiezen steeds meer organisaties ervoor om het (administratieve) proces bij een (strategisch) partner onder te brengen. Waarom zou je immers zelf als ondernemer of als kostbare vakkracht, ondersteunend administratief werk laten uitvoeren? Zoals de acquisitie van nieuwe klanten, een continu proces waarvoor accountmanagers te kostbaar zijn of het verzorgen van het inkomende klantcontact en benatwoorden van eerstelijns vragen of orderintake. Zo zijn er tal van voorbeelden te noemen waarmee Contact Center Nederland opdrachtgevers helpt. Wil je eens wat succesverhalen horen? Laat je inspireren tijdens een afspraak. Bel je mij? Ik ben bereikbaar op +31 165 796 500.