Gemeenten

Gemeenten hebben net als iedere organisatie te maken met beperkte openingstijden. Om de burger ook buiten de reguliere kantoortijden te faciliteren bestaat er al sinds jaar en dag de avondopenstelling. Gemeenten hebben de afgelopen jaren ook grote vooruitgang geboekt op het digitale vlak. Zo passen gemeenten hun processen en website steeds meer aan op de inwoner, die het commerciële gemak eist van ‘vanavond besteld, morgen in huis’.

Het is voor gemeenten ook van belang te beseffen dat mensen een persoonlijke voorkeur hebben hoe ze communiceren. Een deel van de inwoners zal de dienstverlening via de website goed gebruiken, maar een substantieel deel heeft hier niet genoeg aan. Zij hebben behoefte aan persoonlijk contact om alles voor elkaar te krijgen. Gemeenten zijn echter geen organisaties die 7 dagen per week hun burgerzaken persoonlijk aan kunnen bieden. Contact Center NL helpt gemeenten met het bereiken van hoge servicelevels die door onze 7 daagse openingstijden tot de mogelijkheid behoren. In nauwe samenwerking kunnen wij (samenwerkende) gemeenten voorzien van een KCC met openingstijden van 8:00 tot 21:00 door de weeks en van 9:00 tot 17:00 op zaterdag en zondag.

Voor calamiteiten is het van het grootste belang om direct actie te kunnen ondernemen, maar het is de vraag welke ambtenaar van dienst die actie moet ondernemen. Om mensen die onder druk staan om een calamiteit te melden direct te helpen bieden wij 24-uurs opvang.
Binnen de reguliere tijden neemt u zelf de telefoon op of reageert op berichten in de sociale media. Daar buiten doen wij dat voor u en handelen het ook meteen af met de betreffende ambtenaar van dienst.

Neem contact met ons op om kennis te maken. We presenteren u graag een op maat gesneden oplossing voor uw situatie.